Magazin

Za mnoge ljude koji se odluče na kupovinu automobila je važnije da on bude siguran i pouzdan, nego da bude brz i prepun najnovije, inovativne tehnologije. Zbog toga je veoma bitno da znaju među kojim markama i proizvođačima mogu da potraže jedan takav model. 

Koliko god da je došlo do visokog nivoa standardizacije u automobilskoj industriji, i dalje postoje određeni modeli i proizvođači kojima godine ništa ne mogu i koji opstaju u svim uslovima, dok se drugi modeli poprlično često druže sa majstorima. 

Zato vam u nastavku predstavljamo listu brendova automobila čiji su modeli najmanje podložni kvarovima i sa kojima ćete biti poprilično sigurni u vožnji.  

#1 Opel automobili kao sinonim za pouzdanost

Osnovni moto Opela je uvek bio da obezbedi kvalitet po pristupačnim cenama. Zbog toga je i dan danas nakon toliko godina ovaj brend vodeći kada su u pitanju nemački proizvođači automobila. Svi modeli koji su proistekli iz ove fabrike automobila uspeli su da pronađu svoje mesto na burnom i dinamičnom tržištu automobila i da se na njemu uspešno održavaju decenijama. 

Posebno bismo izdvojili čuveni Opel Corsa automobil, koji se proizvodi još od 1982. godine. Reč je o modelu koji je izuzetno stabilan, lako se vozi, a odličan je izbor za početnike jer odiše sigurnošću Kada je u pitanju Opel Corsa iskustva vozača pokazuju da se ovaj model retko kvari, a i kada dođe do nekog kvara uglavnom je reč o lako rešivom problemu. 

Iako su kvarovi retki, posebna pogodnost je i ta što se rezervni delovi za Opel modele veoma lako mogu pronaći na našem tržištu, a što je još važnije delovi koji se najčešće pokvare na ovom modelu nisu previše skupi za zamenu. 

#2 Toyota – odraz japanskog kvaliteta i renomea

Japanski proizvođač automobila Toyota je izuzetno popularan širom sveta, a sve češće se modeli ove kompanije mogu videti i na našim ulicama. Iako Toyotini modeli imaju nešto višu početnu cenu, ovi automobili su izuzetno kvalitetni, izdržljivi i lagani za vožnju, pa se samim tim i retko kvare. 

Izdvojili bismo modele Toyota Yarris i Toyota Corolla, koji su među najpopularnijim, ali i najpouzdanijim automobilima ove kompanije. Pa zato, ako planirate skoru kupovinu jednog vrednog automobila, onda neka vaš izbor bude neki od preporučenih Toyota. 

#3 Škoda – sve veći kvalitet čeških automobila

Automobili češkog proizvođača – Škoda, generalno ostavljaju poprilično dobar utisak kod vozača. Nekada je ovaj automobil bio jedan od onih koje je bilo potrebno izbegavati, zbog lošeg kvaliteta i nepouzdanosti, a danas Škoda predstavlja jedan od najprodavanijih automobila u svetu. Razlog ovoj revoluciji je preuzimanje fabrike od strane Volkswagena.

Sada, Škoda predstavlja jedan višefunkcionalni automobil koji se može koristi kao porodični automobil ili čak kao vozilo za snabdevanje i transport. Ne kvari se često, veoma je pouzdan u vožnji, pa su to svakako osnovne prednost zbog kojih se vozači sve češće opredeljuju za modele poput Škoda Octavia, Škoda Fabia i drugi…

Branik i štop svetlo škode octavie bele boje

#4 Citroen – elegantni, a poudani francuski automobili

Mali francuski automobili su veoma požejni među našim stanovništvom, pre svega jer nisu previše skupi za održavanje, delove je prilično lako pronaći, a i sama početna cena ovih modela nije posebno visoka. 

Jedan od najboljih predstavnika francuske automobilske industrije svakako je Citroen. Citroenovi modeli su veoma poudani u vožnji, ne kvare se često, a i kada dođe do nekog problema uglavnom je to sitan kvar, jeftin za popravljanje. Naravno sve to, ukoliko se automobil redovno održava i vlasnik brine o njemu. 

S obzirom na to da se kod nas uglavnom voze polovni automobili, imajte na umu da su pouzdanost i dugotrajnost faktori koje najpre treba da uzmete u razmatranje prilikom izbora modela, kako biste izbegli naknadne troškove popravke, koji mogu biti poprilično visoki. Zato, sada kada imate u vidu koji se to automobili najmanje kvare, sigurno je da ćete mnogo lakše doneti odluku prilikom naredne kupovine automobila.