Magazin

Visoke potpetice, svilene haljine, mekani kaputi od kašmira i miris prave, kožne torbe… Poznati brendovi su prepoznatljivi po unikatnim komadima koji traju godinama i mame uzdahe žena širom sveta.

Međutim, i naša zemlja ima čime da se ponosi. Neki od brednova potekli su baš sa ovih prostora i izgradili su prepoznatljiv modni pečat namenjen odvažnim ženama koje razumeju umetnost kakva je moda. Ovo je priča o njima, o domaćim brendovima poznatim po najkvalitetnijim materijalima i odeći za kojom luduju žene u svetu!

1. Savremeni koncept visoke mode – prodavnice MiaMaya

Praktično pre svih drugih, MiaMaya je dovela brojne brendove visoke mode u Srbiju. Radi se o konceptualnoj prodavnici koja je vremenom izarasla u zasebni brend, sa šarenolikim asortimanom odeće i aksesoara. 

Konceptualna prodavnica MiaMaya je prva u Srbiju dovela brendove kao što su Pinko, Furla, Max Mara, Zadig&Voltaire, Alexander McQueen, Valentino, Kavali i mnoge druge!

Pod krilaticom “I am a woman. What is your super-power?“, MiaMaya je svojim konceptom pomerila granice prepoznavanja kvalitetnih modnih brendova, i gurnula u prvi plan udobnost i slobodnu umetnost!

MiaMaya ima i svoj brend, koji je namenjen modernim i hrabrim ženama koji žele da svaki dan uživaju u udobnosti pokreta! Made in Serbia je upravo postao brend!

2. Mihano Momosa – venčanice iz bajke su postale stvarnost

Beče venčanice okačene u ormaru

Svaka žena želi da se oseća kao princeza iz bajke, barem jedan dan, onaj najvažniji za nju i njenu porodicu – za svadbu i venčanje. Iz umešnih ruku, i u umetnost zaljubljenog uma Mihaila Anušića, rodio se brend prepoznatljiv po izuzetno kvalitetnim materijalima, uobličenim u najdivnije venčanice ikada!

Posle nastupa na Fashion Week-u 2011. godine, kreacije Mihaila Anušića su prepoznate kao prestižne među ženskom elitom koja ceni visoku eleganciju, prepoznatljive oblike i dezene, isprepletane sa nenametljivim krojevima.

Nemirni šarm njegovih kreacija odlikuje se upotrebom prefinjenih materijala kao što je svila, taft, til i čipka, ukrašenih prefinjenim manžetnama, savršeno ukrojenim kragnama i pojasevima, romantičnim dezenima i baršunastm biserima.

3. Legend Worldwide – domaći brend tražen u svetu

Legend World Wide je modni brend koji u svom asortimanu nudi vanvremensku klasiku u dizajniranju i pouzdan kvalitet. Legend je domaći brend garderobe, obuće i aksesoara, sa liderskom pozicijom u širenju ka internacionaolnom tržištu.

Od male krojačke radnje u Subotici, 37 tadašnjih zaposlenih napravili su kompaniju koju danas čini preko 70, specijalizovanih prodajnih objekata u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, ali i šire. Mašine, oprema, procesi proizvodnje i znanja vodećih i egzekutivnih ljudi se stalno unapređuju, osiguravajući mogućnost za dalje širenje i napredak!

4. Udobni i atraktivni veš za sve generacije – Extreme Intimo

Extreme Intimo je jedan od domaćih – a svetksih brendova koji su osvojili inostrano tržište kvalitetnim materijalima korišćenih za izradu najintimnijih delova garderobe – veša, laganih majica, pidžama i bademantila.

Osim za materijal kojim dominira pamuk, na Extreme Intimo se možete osloniti i ako želite da izgledate atraktivno u svojim najintiminijm trenucima. Svaka kolekcija je posebno osmišljena i obiluje neodoljvim bojama i dezenima.

Ono po čemu se Extreme Intimo posebno izdvojio, jesu kolekcije za decu. Jedinstveni pristup u dizajniranju dečjeg veša kotirao je ovaj brend visoko na tržištu i u očima zahtevnih roditelja koji za svoju decu žele samo najbolje komade.

I dalje mislite da morate preći hiljade kilometara kako biste za sebe i svoje najdraže pronašli kvalitetne i privlačne komade odeće? Nadamo se da vas je ovaj tekst razuverio i odgovorio od te namere.

Podržite domaću proivredu i dizajnere, oni nisu džabe postali neki od najuspešnijih u regionu, prepoznati čak i od strane bogatih i slavnih. Još jedna stvar kojom ćete sigurno biti više nego iznenađeni jesu i cene – nešto o čemu biste se morali dobro zamisliti birajući komade garderobe stranih brendova, upitnog kvaliteta i načina izrade.