Magazin

STUDENT

Mlada, punoletna, dakle kontroverzna osoba kojoj je rečeno da će uspeti u životu ako bude učila. Kako u to ne veruje, trudi se da što manje uči, a što više uspe.

STUDENTKINJA

Isto kao student samo mnogo lepše, pogotovo u letnjem semestru.

ASISTENT (pripravnik)

Dezorijentisana mlada osoba sa izraženim mazohističkim sklonostima. Ne želi otići iz grada i zato sebe podvrgava mukama. Očekuje sažaljenje od viših instanci, što ovima ne pada na pamet.

ASISTENT SA MAGISTRATUROM

Liči na sediranog asistenta pripravnika. Ispoljava sklonosti ka alkoholu i lakšim drogama. Često nalazi zajednički jezik sa studentima.

ASISTENT SA DOKTORATOM

Zrela do umereno uvela osoba visokog obrazovanja, a niske inteligencije. Nestrpljivo se gura u sledeću kategoriju, a ne zna šta je tamo čeka. Veoma izdržljiva.

DOCENT

Mitsko biće – niti je čovek niti profesor. Osoba koja pristaje da za manje novca radi dva puta više od profesora, uglavnom zbog toga što nista drugo ne može. Suviše je star za emigraciju. Voli studente i rado ih obara.

VANREDNI PROFESOR

Prilično redovna pojava smanjenih fizičkih sposobnosti. Voli kontakte sa studentima i rado ih se seća. Počinje gomilati novac i moralno je najmanje stabilan.

REDOVNI PROFESOR

Materijalno stabilna osoba najvišeg univerzitetskog ranga. Govori nekoliko stranih jezika koje nikad nije čuo, što dokazuje da sve zna. Piše knjige koje su zastarele deset godina i ponosi se njima. Nema kontakta sa studentima osim prividnih.

PRODEKAN

Lice iz poslednje ili pretposlednje kategorije koje se uspavljuje nabrajanjem imena prethodnih dekana. Želi nešto promeniti, ali ne zna šta ni kako, tako da prolazi neopaženo.

DEKAN

Najviši fakultetski činovnik odgovaran za nerad svih prethodnih kategorija i njihov bedan život.