Magazin

Svi oni koji žele da smršaju su često u nedoumici kada biraju sredstva i način da postignu ovaj cilj. Najlakši put predstavljaju razni preparati za mršavljenje, međutim najefikasniji, ali i najteži se odnosi na redovnu fizičku aktivnost i održavanje kondicije tela. Ipak, praksa je pokazala da je kombinacija ova dva načina mršavljenja siguran put do željenog izgleda.

Pristalice korišćenja preparata za mršavljenje su sve češće u nedoumici koji preparat odabrati, s obzirom na to da tržište nudi ogroman izbor sa različitim cenama ali i kvalitetom. Kako biste bili sigurni da ćete za određenu sumu novca dobiti učinkovit preparat koji neće naštetiti vašem zdravlju, preporučujemo da pročitate koji su to sastojci koji ulaze u DietX preparat za mršavljenje, i zašto je baš on postao jedan od popularnijih proizvoda ove vrste.

#1 Ekstrakt Hoodie

Hoodia je biljka afričkog porekla koja raste u južnim krajevima ovog kontinenta. Pustinja Kalahari je najveće stanište ove biljke čiji ekstrakti dokazano povećavaju osećaj sitosti i na taj način doprinose mršavljenju i smanjenom unosu kalorija u organizam. Ovo je glavni razlog zašto svaki kvalitetan preparat za mršavljenje sadrži ekstrakte Hoodie.

Biljka svojim izgledom podseća na kaktus i naviknuta je na suvu klimu koja vlada u pustinji, pa joj voda nije naročito potrebna. Afrička plemena su spas od surovih pustinjskih uslova života tražili upravo u ovoj biljci, koja im je služila u ishrani i stvarala dugotrajni osećaj sitosti.

#2 Kambodžanska garsinija

Ova biljka je zastupljena u jugoistočnoj Aziji i tropskim predelima, a svojim izgledom podseća na manju bundevu koja je deo svakodnevne ishrane tamošnjeg stanovništva. Naučnici su tek nedavno došli do saznanja o pozitivnim efektima ove biljke na telo i zdravlje, a ističu da je glavni krivac za njen kvalitet Hidroksicitrinska kiselina (HCA). Ova kiselina zaustavlja osećaj gladi i stvara osećaj sitosti koji traje satima.

#3 Prirodna eterična ulja

Eterična ulja su vrlo popularna u svetu kozmetike, a sve veću primenu nalaze i u preparatima za mršavljenje. Ova ulja deluju tako što udisanjem uljnih isparavanja mirisne molekule dolaze do mozga gde utiču na pojedince centre odgovorne za regulaciju jutarnjeg raspoloženja, gladi i sitosti. Ona ulja koja ublažavaju negativne emocije ujedno i smanjuju potrebu za ugljenim hidratim što se pozitivno odražava na proces mršavljenja.

#4 Čija seme

Čija seme je jedno od najzastupljenijih proizvoda u kvalitetnim preparatima za mršavljenje jer su njegova pozitivna dejstva višestruka. Veliki su izvor kalcijuma, omega-3 masnih kiselina i antioksidanata koji pospešuju zdravlje, energiju i mladolik izgled. Ova semena apsorbuju dosta vode pa kada dospeju u želudac izazivaju osećaj sitosti, a želja za nezdravom hranom se potpuno gubi.

Zanimljiv je podatak da čija semenke sadrže pet puta više kalcijuma u odnosu na mleko, i dva puta više kalijuma od banana. Konzumiranje čija semenki otklanja probleme sa krhkim kostima, noktima i slabom kosom. Kombinacija semenki sa vodom, jogurtom ili obrocima je vrlo česta i ukusna varijanta za doručak.

#5 Lan

Laneno seme se u prehrani koristi hiljadama godina što svedoči o njegovom kvalitetu i efektnom dejstvu na zdravlje. Neke od glavnih benefita korišćenja semenki lana se ogledaju u uklanjanju potrebe za nezdravom i slatkom hranom. Osim toga, često je upotrebljiv i u borbi protiv mnogih oboljenja, uključujući i nekoliko vrsta kancera.

Najčešće su smeđe ili zlatno-žute boje, ali bez obzira na boju imaju istu nutritivnu vrednost sa ukusom koji je dovoljno specifičan, ali ne narušava ukus hrane u koju se dodaje. Preporučuje se upotreba isključivo samlevenog lanenog semena, jer je njegova opna čvrsta i teška za varenje što bi sprečilo optimalno delovanje semena.  

#6 Kim

Kim spada u začinske, samonikle biljke iako se danas gaje u baštama i vrtovima. Njegovo prirodno stanište su topli istočni krajevi, prvenstveno Indija i okolne zemlje. Istočni narodi veruju u čudotvorna svojstva crnog kima, za koga veruju da leči mnoge bolesti i uspostavlja harmoniju tela i duha.

Kim podstiče varenje, jača želudac, podstiče proizvodnju odbrambenih ćelija a zdrave štiti od oštećenja, pa je jasno zašto se u velikoj meri koristi u lečenju. Naročito je primenjiv kod lečenja dece sa bronhitisom i astmom.

Svi ovi prirodni proizvodi su sadržani u tabletama DietX preparata za mršavljenje koji su u širokoj upotrebi zbog svoje delotvornosti. Sagorevači i hemija nemaju svoje mesto u ovom proizvodu, što ga jasno izdvaja u moru preparata za mršavljenje koji mnogo koštaju, a efekte ne pružaju. Pre nego što se odlučite za kupovinu sledećeg preparata uzmite u obzir njegove sastojke, i posavetujte se u obližnjim ordinacijama ili kliničkom centru o adekvatnosti određenog preparata.