Magazin

Soba u kojoj se nalazi kupatilo, krevet i eventualno kuhinja i televizor mnogima je asocijacija za apartman. Ipak, u gradovima širom sveta se mogu iznajmiti luksuzni apartmani sa mnogo drugačijim rasporedom i nameštajem od onih na koje smo navikli. Naravno, ukoliko imate mnogo novca, moći ćete da priuštite boravak u njima.

U narednom tekstu, pročitajte koji su to najskuplji apartmani na svetu koje možete da iznajmite, a verujte nam da će vam cene apartmana u centru grada izgledati smešno u poređenju sa cenama luksuznog smeštaja u sledećim svetskim gradovima.

Penthaus na pet spratova u Monaku

Pogled na Monako

Najskuplji apartman na svetu vredi 335 miliona dolara i nalazi se u Monaku. Penthaus apartman “Tour Odeon” ima čak pet spratova i prostire se na 31,500 kvadratnih metara. Sa poslednjeg sprata, pruža se pogled na Francusku rivijeru, a na vrhu ovog apartmana nalazi se i bazen sa ležaljkama.

Ovaj apartman ima barem pet soba, ukoliko računamo svaki sprat kao zasebnu sobu. Ukoliko uveče želite da se zabavite, nema potrebe da izlazite iz apartmana, jer se na jednom od spratova nalazi plesni podijum. Takođe, apartman ima još i dva bazena koja se nalaze na različitim spratovima i povezani su toboganom.

Pogled na Central park sa pet strana apartmana u Njujorku

Dok smišljate kako da se obogatite možete maštati i u kom luksuznom apartmanu ćete odsesti kada bude obilazili Njujork. Apartman sa pogledom na Central park koji vredi 250 miliona dolara, odličan je ukoliko želite da se sakrijete od gužve koja je tipična za Njujork.

Apartman “Central Park South” toliko je prostran i veliki da ukoliko povedete porodicu na put sa sobom postoje šanse da se ne sretnete, jer ima šesnaest spavaćih soba, sedamnaest kupatila i pet balkona koji gledaju na Central park.

Londonski apartman u blizini kraljevske porodice

Luksuzni apartman u Londonu vredi 195 miliona dolara i nalazi se pored Bakingemske palate. U ovaj apartman se može udobno smestiti čak i dvanaestočlana porodica, s obzirom na to da ima dvanaest spavaćih soba.

Za one koji žele da budu prve komšije britanskoj kraljici, ovaj apartman se može kupiti, a vlasnici su omogućili plaćanje u dve rate od po 48,7 miliona dolara. Tako da, ukoliko želite da se družite sa kraljevskom porodicom, moraćete da potrošite 150 miliona dolara.

 

Terasa sa đakuzijem u Hong Kongu

Najskuplji apartman u Aziji nalazi se u Hong Kongu i dizajnirao ga je Frenk Gehri. Ovaj apartman vredi 66 miliona dolara, ima četiri kupatila i terasu koja se prostire na čak 1.500 kvadratnih metara. Dragocenost ove terase je đakuzi, u kom se svako ko ima milione dolara na svom računa može opustiti.

Luksuzni apartman u Kaliforniji

Ukoliko maštate o tome da postanete slavni i bogati, idealno mesto za boravak, kada snimate film u Holivudu ili sklapate ugovor sa muzičkim producentom, je apartman hotela “Four Seasons”. Ovaj penthaus apartman nalazi se u Los Anđelesu i vredi 50 miliona dolara. On ima bazen i baštu koja se prostire na 9.500 kvadratnih metara.

Ukoliko imate novca da priuštite život na Beverli Hilsu, ovaj apartman možete kupiti za 50 miliona dolara i tako zauvek uživati u predivnim plažama koje se nalaze u ovom delu Kalifornije.

“Kraljevski” apartman Pariza

Najskuplji apartman u Gradu svetlosti idealan je za one koji žele da se bude sa pogledom na Ajfelov toranj dok borave u Parizu. Ovaj penthaus apartman se prostire na dva sprata i vredi 49,5 miliona dolara. Enterijer apartmana uređen je poput kraljevskih palata u zlatnoj i beloj boji i u njemu se nalazi statua Davida.

Penthaus sa hramom u Dubaiju

Apartmani u Dubaiu

Penthaus apartman u Dubaiju prostire se na čak 40.000 kvadratnih metara i ima osam spavaćih soba, tako ne morate da brinete da ćete zauzeti previše mesta dok boravite u njemu.

Ukoliko želite da pogledate film u bioskopu, ne morate ni da izlazite iz apartmana jer se u njemu nalazi i bioskop. Ovaj penthaus apartman ima čak i svoj hram i vredi 75 miliona dolara. Takođe, i ovaj apartman ima neverovatan pogled, pa u njemu možete uživati u pogledu na okean i ekstravagantne građevine Dubaija.

Apartman u “oblacima” Nove Gvineje

Onaj ko odsedne u ovom luksuznom apartmanu u San Francisku imaće utisak da boravi među oblacima, jer se ovaj apartman nalazi na visini od 213 metara. Enterijer apartmana uređen je nafinijim materijalima, pa su tako ulazna vrata izrađena od drveta sa Nove Gvineje, mermer u sobi potiče sa obala Italije, dok su kvake na vratima pozlaćene.

Luksuz pored okeana na Havajima

Penthaus apartman “Waiea Tower” nalazi se na obali Havaja i vredi 36 miliona dolara. Nalazi se na 36. spratu jedne zgrade u Honolulu i ima pet spavaćih soba. Prostire se na 10. 000 kvadratnih metara, ima veliki bazen, kao i pogled na okean. Ovaj apartman posebno će se dopasti onima koji vole suši, jer kuvar gostima apartmana sprema suši u bilo koje doba dana.

Apartman za milijardere

Apartman koji je prodat bilioneru Džonu Grejkanu za 33 miliona dolara, nalazi se u 208 metara visokom oblakoderu  “Million Tower” u Bostonu. Ima površinu od 13.000 kvadratnih metara i sa njega se pruža pogled na čitav Boston. Oblakoder u kom je smešten apartman ima veoma brze liftove, pa vožnja liftom do prizemlja traje najviše dva minuta.

Vrednost najskupljih apartmana može se lako procenitii, dok retko ko može proceniti da li će biti uspešan. Ipak, svako može da mašta o velikom bogatstvu, kao i o tome da boravi u nekom od navedenih apartmana. Ukoliko Vam se dogodi da zaradite milione, barem znate gde ćete odsesti kada budete putovali po svetu.