Magazin

Januar nam se često čini kao najduži mesec u godini. Posle prazničnog odmaranja i prejedanja vraćamo se svakodnevici. U ne tako vedrom mentalnom stanju, u sred sumorne hladnoće napolju ponovo nas dočekuju obaveze, novi počeci, očekivanja. Najznačajnija od očekivanja su svakako ona koja postavljamo sebi samima. Novogodišnje odluke, donete uz čašu šampanjca, često se pokazuju kao nerealne i bivaju zaboravljene već sledećeg jutra. To nas u dugom roku čini nezadovoljnim sobom. Zbog toga je važno podvući koje su to novogodišnje odluke zapravo bitne i ostvarive i krenuti da radimo upravo na njima, kako bismo u 2020. bile zdrave, lepe i zadovoljne.

Samo disciplinovano i rezultati ce doci

“Od januara krećem u teretanu”

Odluka da ćemo naredne godine više vežbati najčešće je izgovorena i najčešće pogažena novogodišnja odluka. Poznat je podatak da se najviše članarina za teretane uplati baš početkom godine, a da ogroman procenat tih članarina nikada ne bude iskorišćen. Ipak, to što je izbegavanje treninga uprkos novogodišnjoj odluci ustaljena praksa nikako ne treba da bude opravdanje za naše preskakanje vežbanja koje će nas u dugom roku učiniti zdravijim i zadovoljnijim sobom. Ovo se može postići na više načina. Pre nego što se zaletite da uplatite članstvo u teretani, promislite svoje dnevne navike, radno vreme, udaljenost fitnes centra od vaše kuće. Različiti faktori mogu uticati na nesprovođenje odluke da budete u formi. Tek kada napravite detaljan plan vrste vežbi koje želite da praktikujete, mesta i vremena za to koje se uklapa u vaše rutine i obaveze, možete biti sigurni da ćete sprovesti ovu odluku. Proces njenog sprovođenja može ići u različitim smerovima – čak i u onim da ne odete u teretanu nikada već vežbate kod kuće ili na svežem vazduhu.

Borba sa novogodišnjim toksinima i masnim naslagama

Prazničnim đakonijama niko ne zna da odoli. U redu je uživati u odmoru, porodičnim ručkovima i delikatesima koji nas vraćaju u detinjstvo – dokle god smo sposobni da naknadno disciplinujemo i stavimo svoje zdravlje iznad sentimenata.

zdrave navike - smutijem do lepote

Ipak, dijeta se retko ili nikada ne pokaže kao produktivna novogodišnja odluka, jer su njeni efekti često kratkotrajni nakon čega usledi bumerang efekat i sav višak kilograma nam se vraća. Zbog toga je ispravnije odlučiti da se ove godine edukujemo o pravilnoj ishrani i svakodnevno primenjujemo naučeno hraneći se izbalansirano i unoseći sve neophodne nutrijente. Celogodišnja disciplina omogućiće nam povremena praznična opuštanja u nezdravoj hrani bez griže savesti i ozbiljnijih izmena u našoj figuri.

Nega lica posle praznika

Novogodišnja noć, nenaspavanost, začepljene pore slojevima šminke, nepravilna ishrana ali i januarski suv i surov vazduh neće se pozitivno odraziti na naše lice. Zbog toga u novogodišnje odluke treba uvrstiti i efikasne tretmane i negu kože lica. Ono u čemu mnogi greše je testiranje velikog broja kozmetičkih proizvoda koji često ostavljaju različite nusefekte na koži lica. Važno je svoje rutine svesti na ono što je minimalistički, provereno dobro, pouzdano i zdravo. Kada su u pitanju kozmetičke intervencije, bitno je uputiti se u najefikasnije procedure na tržištu i najbolje laser centre, kako bismo bili sigurni da je naša koža u rukama stručnjaka. Neki od najboljih tretmana posle novogodišnje euforije su mezoterapija, hijaluronski fileri i sjajni Alma laseri za zatezanje lica i podbratka. Ovaj tretman podrazumeva lifting lica radiofrekventnom tehnologijom i stimuliše reprodukciju kolagena u koži, što je čini elastičnijom i mlađom. Kada su u pitanju proizvodi za negu, važno je birati one koji sadrže prirodne sastojke a zaobilaziti one sa toksičnim sastavom. Aplikacije poput Ingred-a dostupne za različite telefonske platforme mogu vam pomoći u tome, jer skeniranjem proizvoda možete dobiti kompletne informacije o svakom njegovom sastojku.

Samounapređenje

Osim rada na svom fizičkom izgledu, na putu ka potpunom zadovoljstvu moramo se fokusirati i na ciljeve koji su nam dostupni tek onda kada smo zdravi i sigurni u sebe – a to su poslovni ciljevi. Unapređenje u poslovnom smislu je odlična odluka, ali bitno je prebaciti je iz apstraktnog u konkretno – jasno definisati ciljeve na osnovu naše trenutne poslovne pozicije, realistične vremenske rokove u kojima možemo da ih ostvarimo i načine kojima možemo doći do cilja. Kada odredimo sve ove parametre, put do uspeha može da počne.

Dobre novogodišnje odluke bazirane su upravo na konkretizaciji naših ciljeva. Tek kada znamo šta tačno želimo od svoje forme, svog izgleda ili poslovnog uspeha, možemo raditi prave stvari sa namerom da u ovoj godini budemo zdravije, lepše i zadovoljnije sobom.