Magazin

Proizvode za kafu nije lako odabrati jer se danas nude brojne opcije u zavisnosti od vrste kafa koja bi se pripremala. Od filter, do turske, najviše opcija ipak pružaju espresso aparat pa se zato i sve češće kupuju.

Šta sve treba znati o najboljim proizvodima za pripremu kafe? Zašto ih treba birati?  Da li se isplati kupiti kućni aparat za kafu?

Koje proizvode za kafu bi trebalo birati – uređaj prema vašim potrebama

Da bi pronašli najbolje proizvode za kafu trebate da znate koje su osobine najbolje i šta je to što bi trebalo odabrati da bi dobili najbolje za svoj novac. Neka vam cena ne bude glavna odrednica, već karakteristike koje ćete dobiti.

Čak i najjeftiniji modeli imaju vrhunske osobine i prave mnoge vrste kafa. Espresso aparat je upravo pravi način za pripremu raznih vrsta kafa kada god to poželite. Kratki espreso, espresso sa mlekom ili mlečnom penom, amerikana, lungo…su samo neke od vrsta koje možete popiti, a svaka šoljica će biti neponovljivo iskustvo za vaša čula.

Aparati sa mlinom najčešće biraju oni koji uživaju u samostalnoj pripremi i svakom koraku, ali kao kućne proizvode za kafu ipak su češće birani uređaji koji koriste kapsule za kafu i tako olakšavaju proces pripreme.

Reč je o korisnim aparatima koji složenom tehnologijom proizvode kvalitetne mešavine, a da korisnik jedino ima obavezu da postavi kapsulu i da uključi uređaj.

Kapsule za kafu su inovacija u pripremi espresso napitka jer imaju pripremljene mešavine tačno određene vrste pa da se unapred zna kvalitet i ukus kafe koju ćete popiti. Postoji preko 30 vrsta, a u kombinaciji sa mlekom i mlečnom penom taj broj se udvostručava.

Kapsule ne samo da omogućavaju pripremu klasičnih vrsta kafa, već i posebnih mešavina koje imaju i ukus čokolade, citrusa, vanile, drugog voća pa se može reći da je i prava poslastica piti ih i uživati u njima.

Odnos cene i mogućnosti

I najjeftiniji aparati imaju odlične mogućnosti kada je u pitanju priprema omiljene gorke tečnosti. Kompaktnih su dimenzija, imaju određenu temperaturu na koju greju vodu na tačno određenu temperaturu i propuštaju je kroz kapsulu pod tačno određenim pritiskom.

Skuplji modeli imaju te iste sposobnosti samo što imaju i brojne dodatke kao što je odložen start, rezervoar za više tableta ili detektovanje po bar-kodu o kojoj kafi je reč.

Tu su i WiFi kontrola i povezivanje sa aplikacijama pa se prati rad i daljinski upravlja aparatom. Korisni dodaci koji će mnogima značiti i zato su i spremni da izdvoje nekoliko hiljada više za odgovarajući uređaj što je jako dobra odluka.

Originalna mutilica za mleko – pravi dodatak uz espresso aparat

Iako aparat za kafu pravi savršen ukus raznih vrsta kafa, mnoge se prave od toplog ili hladnog mleka ili mlečne pene

Originalna mutilica je predviđena za ovu namenu, ima opciju da greje mleko i da ga ugrejano muti ili da to radi od hladne kafe. Rad je usklađen sa espresso mašinom jer se mleko pripremi za minut – dva, tačno onoliko koliko treba da se pripremi kafa pa da obe tečnosti budu savršene temperature.

Najbolji proizvodi za kafu treba da uključuju i dodatke koji će omogućiti pravljenje novih varijanti i doneti još zanimljivije kombinacije ukusa koje možete praviti.

Aksesoari koji će upotpuniti uživanje u svim kafama

Iako se kafa može piti iz svih vrsta šolja, najlepše serviranje je u originalnim šoljama koje ne samo da su estetski savršene, već su i praktičan način posluživanja kafe.

Providne staklene, mat, kombinacija sa metalom ili drvetom, porcelanske… različiti su materijali od kojih se prave setovi za posluživanje i dekorativni su i kao šoljice i kao šolje i kao tanjirići ili kašičice.

Posebno se vodi računa o njihovom konstruisanju jer se prave da zadrže toplotu i da omoguće dobro mešanje kafe i mleka za najbolji rezultat. to je naročito slučaj sa kafama za espresso ili espresso sa mlekom koje su debljeg materijala i uskog dna baš iz tog razloga, a šoljice tačno određene veličine i dovoljne su za određene vrste kafa.

Hladni napici se služe u kristalnim šoljama i čašama jer ne moraju da čuvaju toplotu pa su tanje i najčešće veće zapremine.

Da bi pronašli proizvode za kafu koji su vam potrebni, posetite sajt originalnih proizvođača koji imaju i uređaje i kapsule i dodatke za sve vaše potrebe. Priprema na desetine kafa i poslastica sa kafom je nešto što bi svakome koristilo pa je zato i kupovina potpuno opravdana.

Razmislite o karakteristikama, odlučite i o ceni i poručite aparat koji će vam svakodnevno doneti najukusniju kafu za najveće zadovoljstvo.