Magazin, Zanimljivosti

Odabir poklona za dete ume da bude vrlo komplikovan zadatak. Iz godine u godinu potrebno je smisliti nešto drugačije, što će obradovati dete, a po mogućstvu i imati dobru svrhu, te se svideti i roditeljima.

Imajući to u vidu, dobar poklon mora biti zanimljiv i po ukus mališana, ali opet i praktičan i kvalitetan, kako bi im dobro i dugo služio. U nastavku teksta predstavljamo vam par ideja koje će vas pripremiti za sledeći dečiji rođendan. Pročitajte naše savete i odaberite poklon koji će obradovati svakog mališana.

Pokloni za decu

Udobne majice zanimljivog dizajna obradovaće i decu i roditelje

Majice vam se možda čine kao nedovoljno kreativan poklon, ali one su nešto što je uvek dobrodošlo, pogotovo deci koja brzo rastu. Takođe, veliki izbor majici za devojčice i dečake na tržištu danas vam omogućuje da čak i ovaj naizgled jednostavan poklon učinite posebnim.

Odaberite majicu zanimljivog printa, šarenog dezena ili sa šaljivim natpisom, i možete biti sigurni da će dete koje prima poklon biti oduševljeno. Međutim, osim dezena koji je svakako prvo što se primeti i ono što kod mališana presuđuje da li će im se poklon svideti ili ne, posebnu pažnju posvetite i kvalitetu.

Nežna dečija koža zaslužuje odeću sačinjenju od kvalitetnih materijala, a najbolja kombinacija jeste pamuk sa malim udelom elastina, koji će pomoći da odevni komad duže traje i bude udobniji prilikom nošenja.

Odaberite majice na bretele, kratke ili dugačke rukave u motivima koji će se detetu svideti. Ukoliko tražite poklon za Božić ili Uskrs, možete se odlučiti i za tematske komade sa prazničnim motivima.

Donji veš – komad odeće koji je uvek dobrodošao

Donji veš je još jedan vrlo praktičan poklon za svako dete. Roditelji će takođe biti zadovoljni vašim odabirom, imajući u vidu to da su donji veš i čarape komadi koji se najviše nose, te najbrže i troše.

Kao i za majice o kojima smo prethodno pričali, i kod odabira donjeg veša usredsredite se na kvalitet, jednako kao i na dizajn. Kvalitetan donji veš prijaće detetovoj koži i dugo će ostati postojan, te će dugo moći da se nosi.

Pamuk i elastin su i u ovom slučaju najbolja kombinacija koju možete odabrati. Kvalitetan pamuk prijaće nežnoj dečijoj koži i učiniti donji veš postojanim čak i nakon čestog pranja na visokim temperaturama, dok je elastin tu da pruži udobnost tokom nošenja i sačuva formu donjeg veša.

Kvalitet upotpunite modernim dizajnom, tako što ćete odabrati šarene modele vedrih boja. Takođe, možete se odlučiti i za komplet majice i gaćica, te upariti njihov dizajn.

Pribor za školu – praktičan poklon u svako doba godine 

Svi znamo koliko se olovke i bojice brzo troše, a pernice i rančevi brzo habaju. Stoga, ukoliko ovog puta detetu kupite neki komad pribora za školu, sigurno nećete pogrešiti.

Možda vam se čini da ima smisla pokloniti detetu pribor za školu samo pred početak školske godine, ali on zapravo dobro dođe koje god doba godine da je. Čak i da ga darujete za letnji raspust, dete ga može sačuvati za sledeću školsku godinu, ili pak koristiti zabavljajući se u slobodno vreme.

Odlučite se za ranac ili pernicu u dezenu koji će se detetu svideti ili mu kupite komplet kvalitetnih drvenih bojica, flomastera ili drugih boja za slikanje. Čak i nekoliko svesaka kvalitetne izrade sa njegovim omiljenim likom na prednjoj strani sigurno će izmamiti osmeh na detetovom licu.

Dečak i devojčica se igraju

Interaktivne igračke – odaberite igračku u skladu sa uzrastom deteta

Igračka je nešto što će oduševiti svakog mališana, ma kakva ona bila. Najčešći odabir su plišane igračke, lutke i automobili. Međutim, iako devojčice obožavaju da oblače i češljaju svoje lutke, a plišane igračke vam se čine kao siguran odabir za sve mališane, dobro je prilikom odabira igračaka usredsrediti se i na njihov uticaj na kognitivni i motorički razvoj dece.

Mekane i šarene igračke oduševiće decu na prvi pogled, ali igračke koje pružaju veliki broj mogućnosti, razvijaju sposobnosti i bude maštu, zapravo su one koje će deci najduže držati pažnju.

Ovakve igračke potrebno je birati prema uzrastu deteta. Za decu do 12 meseci, najbolji izbor su zvečke. Zaobićite one preterano šarene i jarkih boja, koje proizvode preglasan zvuk. Umesto toga, birajte zvečke svedenih boja, najbolje pastelnih, sa par kontrastnih nijansi.

Pred kraj prve godine života, pređite na gumene igračke koje mogu da se žvaću i one koje proizvode prijatan zvuk, kao i igračke koje se slažu jedna u drugu, igračke sa točkićima i loptice, koje podstiču dete na kretanje i puzanje.

U drugoj godini života, vreme je za igračke za konstrukciju, sa geometrijskim elementima, lutke, autiće i slikovnice. Kako deca rastu, počinju da se zanimaju bojice, bockalice, majstorski alat i kuhinjski pribor, kao i puzle, slikovnice i knjige za decu.

Dakle, sledećeg puta kada budete tražili poklon za dete, odlučite se za interaktivnu igračku, kvalitetan komad odeće ili pribora za školu, i možete biti sigurni da ste napravili dobar izbor.