Magazin

City break je sjajan način da uživate u putovanju upoznajući, za kratko vreme, nove destinacije. Glavni, ali i drugi značajni gradovi su uvek tu da nam na najbolji način predstave bogato kulturno i istorijsko nasleđe različitih naroda, te da nas nauče mnogim stvarima, ali i posluže kao odmor, kao beg od svakodnevice i osveženje za duh. 

Ako i sami planirate da se u skorije vreme uputite na city break putovanje – sigurno će vam biti tečko da se odlučite za jedan, od mnoštva zanimljivih i atraktivnih gradova. Nadamo se da će selekcija od 5 popularnih city break destinacija, odlična za putovanja po Evropi, olakšati vaš izbor.

#1 Beč – ispunjen city break za pamćenje

Ako ste u potrazi za destinacijom koja nudi mogućnost za vrlo ispunjeno city break putovanje, sa puno istorije i kulture za upoznavanje – Beč je savršen izbor za vas. 

Od istraživanja grandiozne arhitekture XIX veka, do posećivanja elegantnih koncertnih sala i isprobavanja najboljih šnicli na svetu – Beč zaista ima sve i nameće se kao jedna od najboljih, a definitivno i najpopularnijih destinacija za city break. 

Prestonica Austrije posebno je popularna među našim i turistima iz regiona, pa vam sigurno neće biti problem da bilo kada tokom godine pronađete optimalan aranžman za putovanje u Beč. 

#2 Milano – mnogo više od prestonice mode

Kako bismo začinili izbor city break destinacija, nećemo navoditi samo prestonice. Verujemo da već znate da svi putevi vode u Rim i da ga morate posetiti, ali Italija ima još gradova, sjajnih za city break putovanje!

Milano je prestonica italijanske mode, ali i jedan od najposećenijih gradova u Italiji, a to je sa odličnim razlogom! Sem ogromnog broja luksuznih brendova, ovde možete videti i svetski poznatu Duomo katedralu, jesti tipičnu italijansku picu, posetiti galeriju Vittorio Emanuele II, ali videti i mnoštvo drugih, istorijskih predela koji će vas ostaviti bez daha! 

Panorama Praga

#3 Prag – romantični grad bogate istorije

Prag je, nakon Londona, Pariza, Istanbula i Rima, turistički najposećeniji grad u Evropi! Prestonica Češke, ima dugu i bogatu istoriju, koja se može videti na svakom koraku koji napravite upoznajući ga. 

Čitav stari centar Praga UNESCO štiti, zbog njegovog ogromnog istorijskog i kulturnog značaja. Fascinantni Karlov most samo je deo onoga što Prag ima da ponudi. Možete li zamisliti koliko je lep i šarmantan Prag, ako vam kažemo da je ubrojan u neke od najromantičnijih i najlepših gradova Evrope? Savršena destinacija za city break, zar ne?

#4 Barselona – živopisan grad pun pozitivne energije

Barselona je idealna za city break putovanje, posebno za one koji su u potrazi za destinacijom koja je istorijski bogata, a okupana sunčevim zracima i šarenim fasadama koje ulivaju pozitivnu energiju sjajnom atmosferom i nezaboravnim ambijentom.

Miks modernog dizajna i starih tradicija Barselonu čine vrhunskim gradom za city break putovanje na kome ćete upoznati arhitektonske bisere čuvenog Gaudija, pojesti tradicionalni gaspaćo ili se odlučiti za obilazak Kamp Nou-a, najvećeg stadiona u Evropi. 

Gaudijeva zgrada u Barseloni

#5 Brisel – grad kontrasta i prelepih predela

Brisel je kulturološki, istorijski i estetski jedan od najbogatijih gradova Evrope. Sem što je prestonica Belgije, on je i sedište dve od tri najvažnije institucije Evropske unije, ali nalazi se i među top gradovima sa najboljim pivom, vaflima, čokoladom i pomfritom! 

Ovaj multi-kulti grad odiše posebnom energijom, a city break putovanje u Brisel sasvim sigurno će biti dinamičan, pun šetnje i kontrasta. Od monumentalnih institucija do opuštenih barova i prelepih parkova – Brisel će vas svakim korakom koji njime prođete sve više ostavljati bez daha.

Sa ovakvom selekcijom popularnih city break destinacija Evrope, sigurni smo da je izbor za odabir narednog grada koji ćete posetiti znatno olakšan. Pronađite najbolji aranžman i uputite se u upoznavanje evropskog grada po izboru već ovog meseca- sigurno nećete pogrešiti. Srećan put!