Magazin

„I uvek ćete voleti? – Ne“, reče ruža „jednog dana ću uvenuti i onda će prestati da mi se dive“.

„Baš čudno“, reče Mali Princ „da si ti moja ruža, ja bih te voleo i tada“. 

U čuvenom romanu autora Antoana de Sent Egziperia, ni malo slučajno, našao se baš ovaj cvet kao simbol besmrtne i velike ljubavi. I mnogi su je pominjali u svojim filmovima, pisali pesme o njoj, proučavali je i divili joj se. Svoje posebno mesto kroz istoriju, s pravom, zauzima upravo ruža.

Od 1800. godine ruže postaju jedan od omiljenih cvetova širom Evrope zahvaljujući uvozu iz Kine. Ukoliko niste znali, ruža se spominje i u grčkoj mitologiji. Mit kaže da je iz krvi boga Adonisa, ljubavnika Afrodite, izrastao grm ruža simbolišući duboke emocije koje opstaju uprkos vremenu i udaljenosti. Ovaj cvet svoje mesto ima i u Bibliji, ali da vas podsetimo na njegovu ulogu u sadašnjosti.

Buket ruža od belih i roze

Večera, šampanjac i crvene ruže

Sveće, lagana muzika, večera i piće nisu potpuni ukoliko pripadnicu lepšeg pola niste dočekali sa nekoliko ruža. Ovakvi cvetni aranzmani doprinose čitavoj bajkovitoj atmosferi, a za dodatni stepen romantike, napravite tepih od latica, tačnije pobacajte ih po podu i nameštaju.

U poslednje vreme u centru pažnje su crvene ruze u kutiji koje dame obožavaju, pa znajte da sa njima nema greške.

Venčanje iz snova uz bele ruže

Najlepši dan života je na pomolu i želite da sve izgleda bajkovito. Savetujemo vam da cvetni aranžmani budu u pastelnim bojama, jer se savršeno uklapaju uz svaki enterijer. 

Na stolove za goste možete postaviti ruze u kutiji koje osvajaju na prvi pogled, a bidermajer u kombinaciji belih i lila ruža upotpunjuje romantiku. I ne morate sve sami da donosite u prostor gde organizujete proslavu, samo naručite i opciju: dostava cveca i imate jednu brigu manje.

Buket od roze ruža

Cvecara online i dostava cveca – čuvaju vaše živce

Rođenja dece ne mogu da se planiraju, pa je za takve datume dobro imati saveznika koji igra sa vama u istom timu. Ukoliko još nemate svog džokera u rukavu, savetujemo da cvecara online „Dunjin cvet“ bude vaš izbor. 

Kod njih ćete pronaći bukete raznih oblika, sadržaja i veličina. Cvetni aranzmani u korpama i sa pićem, samo su deo ponude. I najbolje od svega, vaše ideje kod njih postaju stvarnost, jer imaju veliki izbor cvetova.

Dostava cveca nikad ne zaboravlja vaše važne datume

Brz tempo života i obimni poslovi ostavili su nam dosta manje slobodnog vremena, pa samim tim i misli su preokupirane svim i svačim. Međutim, nemojte da vam to bude izgovor da zaboravite datume poput godišnjice braka ili veze. Savremena tehnologija nudi pregršt aplikacija koje rade u korist onih „zaboravnih“. 

Ukoliko se u poslednjem trenutku setite da planirani izlazak nije slučajan, pravac cvecara online i potraga za idealnim buketom. Ruze u kutiji ce svaku damu oboristi sa nogu, a podsetiće vas na duboke emocije i strast. Ukoliko nemate vremena da odete na lokaciju i direktno pokupite buket, dostava cveca je stavka koju treba da naglasite. Nakon toga možete da odahnete i veseli odete na sastanak.

Ruze u kutiji zavladale internetom, ali i srcima žena

Cvetni aranzmani napravljeni od ruža nikada neće izaci iz mode. Idealni su za sve vrste svečanosti, ali i za ulepšavanje svakodnevice. Jedina stvar koja se kod izbora ovog cveća menja je način na koji će biti aranžirane. Klasični buketi, u zavisnosti od boje, mogu preneti različite poruke. 

Crveni su romatični i obojeni strašću. Žute ruže su simbol prijateljstva i odanosti, a bele čednosti i nežnosti. Međutim, ukoliko želite da cvetni aranzmani koje poklanjate budu otmeni i moderni, odaberite ruze u kutiji koji deluju veoma elegantno i skupoceno. 

Ukoliko uz to dodate i flašu šampanjca, budite sigurni da će vam biti pripisane etiketa „džentlmen“, a da će joj prijateljice potajno zavideti.