Magazin

Kompozitni parket predstavlja savremeno rešenje za opremanje vašeg životnog prostora. Reč je o parketu izrađenom po inovativnoj tehnologiji nastaloj u jednoj švajcarskoj kompaniji, koja je kreirala podove napravljene od posebno prerađenog drveta, koje za rezultat daje dasku izuzetnog kvaliteta. 

Koje su prednosti ovog parketa, i zašto se preporučuju kao inovativno rešenje koje možete implementirati u svoj dom? Otkrijte u tekstu koji sledi. 

Kako je nastao kompozitni parket? 

Ideja o kompozitnom parketu nastala je kao produkt fabrike iz Lucerna, koja je ovu podnu oblogu nazvala Grand Selection Origin, odnosno origin kompozitni parket. Ovaj parket je proizvod izrađen od drveta i prirodnih materijala u cilju da se dobije kvalitetna drvena daska koja će biti dugotrajna i otporna na različite spoljne uticaje.

Kako bi se to postiglo koristi se posebna tehnologija obrade drveta, koja omogućava da se dobije drvena daska izdržljivija i otpornija u odnosu na klasični tip parketa. Osim toga, kompozitni parket je i lakši za postavku, što ga čini odličnim izborom za opremanje doma. 

Kompozitni parket je svetlost dana ugledao 2016. godine i od tada broji značajne pohvale zadvoljnih korisnika.

Glavne odlike kompozitnog parketa kao podne obloge

Zašto biste odabrali da baš kompozitni parket krasi vaš dom? Pre svega, daske kompozitnog parketa su daleko otpornije od klasičnih parketa. O tome govori i činjenica da je ova podna obloga okarakterisana kao Child i Pet Friendly, što znači da ne morate brinuti o tome da li će vaš ljubimac, ili nesmotreni nestašluk vašeg mališana oštetiti ili uflekati parket.

Osim toga, ova karakteristika govori i o ekološkoj svesti utkanoj u izradu ovog kompozita, te sam materijal od koga je izrađen je potpuno prirodan i nije štetan. 

Kompozitni parket se lakše postavlja od običnog, znatno je prilagodljiviji i funkcionalniji. Odlikuju ga daske koje se lepe za površinu, baš kao kod laminata, s tim što je ključna razlika činjenica da je kompozitni parket izrađen 100% od drveta, pa samim tim predstavlja kvalitetnije rešenje. 

Povoljnosti u ceni 

S obzirom na to da je reč o posebno prerađenom drvetu, gde se kao produkt dobijaju daske lakše od masivnog drvenog parketa, koje su lakše za postavku u stanu, kompozitni parket je i povoljniji u odnosu na onaj klasični. 

Ova odlika je izuzetno značajna, i dokazuje da kompozitni parket predstavlja odlično rešenje za kvalitetno opremanje stana ili kuće, uz veliku uštedu novca. 

Kako uklopiti kompozitni parket u različite enterijere? 

Drvene daske braon boje koje čine parket

Jedna od odlika kompozitnog parketa je i činjenica da se vrlo jednostavno uklapa u različite enterijere. Reč je o parketu koji može doći u različitim nijansama drveta. Reljefasta struktura koja se prostire duž cele daske, i na kojoj se svaki detalj lepo vidi, daje ovom parketu izuzetno atraktivan izgled koji može da upotpuni gotovo svaki enterijer. 

Bilo da se opredelite za minimalističko uređenje doma, ili želite da napravite toplu atmosferu, uz pregršt jastučića na velikoj garnituri i fotelji, kompozitni pod će se izuzetno lepo uklopiti u oba izbora. 

Kompozitni parket je 72h otporan na vodu i vlagu, i ima veoma nizak procenat nadimanja daski, što znači da ga možete postaviti i u kuhinji i u kupatilu, kreirajući neobičan enterijer u nekoj od ove dve prostorije. 

Daske kompozitnog parketa su veoma kompaktne, jednostavne za postavku, i stabilne, što ćete ostetiti pri gaženju. Estetski atraktivan, izrađen do najsitnijeg detalja, otporan na grebanje i oštećenja,  prilagođen za prijatno koračanje, ovaj parket će biti  odlično rešenje za bilo koju prostoriju u stanu. 

Kao što se u tekstu da videti, kompozitni parket ima mnogobrojne benefite, i predstavlja izuzetan spoj inovativne tehnologije i produkovanja kvaliteta. Ovaj parket je zasigurno odličan i štedljiv izbor, koji u svačiji dom može doneti pod vrhunskog kvaliteta.