Magazin

Ako imate kožu koja je sklona bubuljicama, mašćenju, pojavi mitisera ili potkožnih bubuljica onda svakako već muku mučite sa čišćenjem takve kože. Čak iako nemate takve probleme znate koliko je nega lica važna i znate da je za divnu i zdravu kožu čišćenje lica od velikog značaja. Kada se razmatra nega lica pojavljuju se mnoga pitanja: kako skidati šminku, kako adekvatno uraditi čišćenje lica, koji gel za čišćenje lica kupiti, šta je pena za čišćenje lica itd.

Ako pričamo o kupovini, to je bar lako – sve vrste proizvoda za negu kože možete pronaći i kupiti online. Kozmetika koju smo pripremili kao predloge za vas je vrhunska po kvalitetu i negujućim svojstvima za svaki tip kože. 

Čišćenje lica – korak do zdrave kože

Koža, a naročito koža lica je veoma osetljiv deo tela. Jedna od njenih specifičnosti jeste da se mora svakodnevno čistiti i negovati kako bi bila (i ostala) zdrava. Ako se nečistoće ne uklanjaju mogu izazvati sijaset problema, koji i nimalo lepo ne izgledaju (miteseri, bubuljice, proširene pore, itd.).

Ako pak odemo u drugu krajnost i počnemo da kožu previše često čistimo i pri tom koristimo neadekvatne i/ili jake preparate možemo je isušiti, narušiti njenu prirodnu barijeru, izazvati pucanje, perutanje, i na kraju čak i preterano stvaranje bora.

Dakle, balans je važan, čak i u nezi kože, a adekvatan izbor proizvoda za čišćenje lica – ključan. Zbog toga pogledajte naše savete za izbor proizvoda koje možete kupiti i online. Kozmetika koju smo pronašli za vas je zaista vrhunska po efektima nege i čišćenja lica. 

Gel za čišćenje lica – koji odabrati?

Pre svega da vam razbijemo iluziju da je za čišćenje lica dovoljan sapun i voda. Sada kada smo vam to rekli da vidimo koje to proizvode možete koristiti za ovu svrhu. Pre svega morate kupiti gel za čišćenje lica, proizvod koji je formulisan za uklanjanje nečistoća sa površine kože. 

Ako imate lice koje nije posebno problematično probajte Nivea black piling micelarni gel za čišćenje lica koji u sebi ima mlečnu kiselinu i sastojke koji deluju kao piling, te prilikom umivanja uklanjaju mrtve ćelije kože i ostavljaju lice savršeno glatkim. Ovaj gel je preporučljiv za korišćenje pre nanošenja šminke, jer koža posle njega izgleda mnogo lepše i negovanije, a šminka lepše „legne“ na kožu. 

Devojka drži ruku na licu

Pena za čišćenje lica – za osetljivu kožu

Lice je neophodno čistiti minimum jednom u toku dana – obavezno uveče, da bi se odstranila šminka i skinule nečistoće koje su se nataložile u toku dana, a koža prodisala. Ali mi vam preporučujemo da kožu čistite i ujutru jer se u toku noći na njoj natalože masnoće, te bi svakako bilo preporučljivo da se one odstrane. Ovo je izuzetno važno kada je u pitanju osetljiva koža, kao i to da se odabere proizvod koji je namenjen nezi takve kože.

Gel ili pena za čišćenje lica su gotovo isti proizvodi ali namenjeni drugačijem tipu kože. Pena za čišćenje lica je namenjena za osetljivu kožu, kožu koja ne podnosi agresivne preparate. Kao što joj i samo ime kaže pena za čišćenje lica nežno čisti, i nije mnogo agresivna prema licu, već ga smiruje i neguje. Neke od sjajnih proizvoda za negu osetljive, ali i normalne kože potražite ovde

Ovo su bili neki osnovni  saveti kojih se treba držati pri odabiru sredstva za čišćenje, a detaljnije informacije možete potražiti i online. Kozmetika koju koristite svakako treba da bude kvalitetna, da ima dobre sastojke,  i jako je važno odabrati pravi gel za čišćenje lica.  Stvar je u tome da nepravilna nega lica može mnogo više da vas „košta“, i da je mnogo važno da „osluškujete“ svoju kožu kada probate neki preparat ne bi li ste uvideli da li vam on zaista odgovara.